Straffar avgjorde för Mölndal i bortasegern mot Bäcken

Bäcken mötte Mölndal borta i en match i HockeyTvåan södra A herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde bortalaget vinna med 4–3 (0–1, 1–0, 2–2, 0–0, 1–0). Det avgörande straffmålet stod Filiph Johannesson för.

|

– En svängig match som vi till slut lyckas vinna på straffar. Vi hamnar i underläge egentligen under hela matchen men killarna visar fin krigarmentalitet och kommer tillbaka i matchen målmässigt hela tiden. Viktiga poäng för vår del även fast vi såklart hade velat ha alla tre, kommenterade Mölndals tränare Niklas Svensson efter matchen.

Segern var Mölndals fjärde på de senaste fem matcherna.

Bäcken tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Oliver Gabay framspelad av Christoffer Tegnander och Rasmus Hultfelt. Efter 11.08 i andra perioden nätade Lucas Högosta, framspelad av Filiph Johannesson och Adam Jubel och kvitterade för Mölndal. 2.41 in i tredje perioden slog Robin Sundman till på pass av Rasmus Hultfelt och Wilhelm Grevle och gav laget ledningen.

6.44 in i perioden nätade Mölndals Lucas Högosta åter igen framspelad av Filiph Johannesson och Adam Jubel och kvitterade.

Efter 8.25 slog Filip Maniscalchi till på pass av Liam Gullbrandsen och Alexander Olsén och gav Bäcken ledningen.

Efter 14.38 nätade Simon Ramsby framspelad av Felix Dynell och kvitterade för Mölndal. I straffläggningen var det Mölndal som avgjorde till 3–4. Den avgörande straffen stod Filiph Johannesson för.

Bäcken har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna.

Med två omgångar kvar är Bäcken på tredje plats i tabellen, och Mölndal är på femte plats.

Nästa motstånd för Mölndal är Guts. Lagen möts onsdag 30 november 19.00 i Åby Ishall.