Tre poäng till Mölndal efter avgörande i slutperioden mot Boro/Vetlanda

Mölndal vann hemma mot Boro/Vetlanda i HockeyTvåan Alltvåan södra herr med 5–4 (2–2, 2–2, 1–0).

|
IF Mölndal Hockey vann mot Boro/Vetlanda HC

Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Mölndal avgjorde.

Mölndals lagledare Sven Liedberg kommenterade matchen:

– Trots inledande underläge och dålig inställning i närkamperna jobbar vi oss in i matchen som blir en jämn tillställning där vi tar alla tre poängen. I en stor del av andra perioden och hela tredje visar vi att vi är att räkna med mot topplagen. Olle Samuelsson är bra i målet och Melwin Sundén imponerade från sin backposition. Simzon Koch gör en superpassning till Sebastian Högberg vid det avgörande målet.

Sebastian Högberg blev matchhjälte med sitt avgörande 5–4-mål 12.01 in i tredje perioden.

Boro/Vetlanda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 30 sekunder slog Nikita Reyn till på pass av Joakim Fransson.

Mölndal kvitterade till 1–1 efter 12.51, när Adam Jubel fick träff framspelad av Linus Andersson och August Ridell Boman.

Mölndal tog också ledningen efter 14.15, när Adam Jubel återigen slog till assisterad av Emil Spetz.

Boro/Vetlanda kvitterade till 2–2 efter 16.26, genom Alfred Andersson.

Efter 1.47 i andra perioden nätade Lucas Högosta, framspelad av Simzon Koch och Linus Andersson och gav Mölndal ledningen.

Boro/Vetlandas Olle Henell gjorde 3–3 efter 3.36.

Istvan Gabor Szucs gjorde dessutom 3–4 efter 4.46 framspelad av Nikita Reyn och Artemi Aleksandrov.

Mölndals Emil Spetz gjorde 4–4 efter 12.04 på pass av Filip Bergström.

12.01 in i tredje perioden nätade Mölndals Sebastian Högberg framspelad av Melwin Sundén och avgjorde matchen för Mölndal. Därmed hade Mölndal vänt matchen.

Mölndal ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Boro/Vetlanda är på andra plats. Boro/Vetlanda var sjua i tabellen för 18 dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa omgång har Mölndal Helsingborg hemma i Åby Ishall, söndag 28 januari 16.40.