Tung förlust för Mölndals IBF på bortaplan mot Floda

Mölndals IBF lyckades inte alls matcha Floda i division 1 Västsvenska dam i innebandy, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 5–11 (3–3, 0–4, 2–4).

|
Floda IBK dam vann mot Mölndals IBF dam

– En väldigt tung förlust, har väl inte jättemycket att säga. Insatsen är för dålig och det håller inte mot många lag i denna serien tyvärr. Bittert, kommenterade Mölndals IBF:s lagledare Daniel Stenborg.

Mölndals IBF startade bäst och gick upp till 0–2 efter mål av Nellie Lökkeberg och Benita Bruzelius. Efter 5.08 reducerade Floda genom Tova Wilhelmsson och tre minuter senare kvitterade laget, genom Alinde Fredriksson. Mölndals IBF tog ledningen på nytt efter 8.48, målskytt var Emma Grauss. Före pausen kunde dock Floda kvittera. Floda spelade bra i andra perioden och gick från 3–3 till 7–3 genom mål av Ebba Sporrong, Elin Lundblad, Emma Lundblad och Alinde Fredriksson. Även i tredje perioden var det Floda som var starkast. Laget vann perioden med 4–2 och matchen med 11–5.

Elin Lundblad gjorde tre mål för Floda och spelade dessutom fram till ett mål, Emma Lundblad stod för ett mål och tre assists och Alinde Fredriksson gjorde tre mål och ett målgivande pass.

Det här betyder att Floda ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Mölndals IBF på tionde plats.

Nästa motstånd för Mölndals IBF är Zenith. Lagen möts söndag 18 februari 14.00 i Streteredsskolan.