Underläge mot IBK Göteborg – då vände Lindome och vann

Bortalaget IBK Göteborg hade greppet efter första perioden och ledde med 2–0 i division 1 västra Götaland herr i innebandy. Men Lindome vände på matchen och vann till slut med 5–3 (0–2, 2–1, 3–0).

|

– Skönt med en trepoängare och grymt att vi kan vända ett underläge återigen. Nu får vi fokusera på att bli bättre i starten av matcherna och fortsätta jobba lika hårt som vi gjorde i period två och tre. Nu ser vi fram emot lördagens derby på lördag, inför en fullsatt läktare, kommenterade Lindomes tränare Fredrik Håkansson efter matchen.

IBK Göteborg startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 03.05 slog Calle Härstedt till framspelad av Niklas Krafft.

IBK Göteborg ökade också ledningen till 0–2 efter 15.18, genom Alexander Lundvik på pass av John Larsson.

Efter 5.08 i andra perioden ökade IBK Göteborg på till 0–3 genom Arvid Sammels.

Lindome reducerade dock till både 1–3 och 2–3 genom Ten Claesson och Tobias Severed efter 11.42. Lindome gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 2–3 till ledning med 5–3. 4–3-målet kom med bara 03.01 kvar att spela. Och med 58 kvar kom också 5–3.

Lindome har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har en vinst och fyra förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Lindome ligger på åttonde plats medan IBK Göteborg har elfteplatsen.

I nästa omgång har Lindome Mölndals IBF borta i Aktiviteten, lördag 15 oktober 14.00.