Utklassning när Lindome besegrade Fagerhult Habo i Almåshallen

Lindome hade inga problem med Fagerhult Habo i Allsvenskan södra dam i innebandy, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7–1 (2–0, 3–1, 2–0).

|

– En godkänd match där vi bjuder på ett par fina mål framåt. Vi sliter på bra i försvar och gör det svårt för Fagerhult att komma till heta chanser. I dag hade vi ett stort bollinnehav som gav utdelning. Många spelare stod för fina insatser, kommenterade Lindomes tränare Daniel Welin.

Lindome började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara 02.38 slog Emilia Johannesson till på pass av Maja Lundström.

Lindome ökade också ledningen till 2–0 efter 7.42, genom Anna Svedman framspelad av Emilia Johannesson.

Fagerhult Habo reducerade dock till 2–1 genom Tova André efter 5.01 i andra perioden.

Lindome stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 2–1 till 5–1. Lindome fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7–1. Målen i sista perioden gjordes av Amanda Lööv Miljevic och Jonna Karlsson.

Lindome stannar därmed på fjärde plats, och Fagerhult Habo sist, på elfte plats, i tabellen.

Lindome tar sig an Munka-Ljungby i nästa match borta lördag 12 februari 15.15.