Benjamin Ivarsson skolades om och blev skyttekung för serieledande Hällesåker IF

Vanligtvis har det blivit något enstaka mål per säsong. Tillbaka i moderklubben Hällesåker IF har Benjamin Ivarsson skolats om till anfallare och gjort tolv mål på åtta matcher. Men själv gör han allt för att tona ner sin egen betydelse.
– Det är mina lagkompisar som ger mig bra passningar.

ANNONS
|

Det är en småregnig förmiddag på Hällesåkers IP. Himlen bjuder på olika nyanser av grått och arbetet i den plåtgrå byggnaden hos Hällesåkers trä pågår för fullt. Men det finns två gröna färgklickar i allt det gråa. Fotbollsplanerna.

– Planen är riktigt skön nu. Så där mjuk och go som den kan bli på hösten, inte som på sommaren då den ofta blir hård, säger Benjamin Ivarsson.

LÄS MER:Biltema återkallar cykelvagn

Mjuk och inbjudande, om än lite uppsprungen efter gårdagens träning. Det är här, och på motståndarplaner i södra Göteborg, som Hällesåker IF varit förlustfria i åtta raka seriematcher. Det betyder serieledning i division 6 C med 22 inspelade poäng, fyra före tvåan Hovås/Billdal.

ANNONS

– Just nu är vi väldigt formstarka. Vi har en jämnare och bredare trupp där alla kan gå in i startelvan och så har vi en riktigt bra sammanhållning, säger Benjamin Ivarsson.

”Skön klubbkänsla”

Efter ett par spelade omgångar var det närmast succé för kommunens fotbollslag med förstaplatser för Balltorps och Fässbergs herrar. Även Kållereds damer var och är med i toppskiktet Men när vi närmar oss slutet av september är det bara Hällesåkers IF som fortfarande leder sin serie.

– Vi spelar som ett lag där alla springer för sig själva – och för varandra. Sen att de är bra fotbollsspelare gör ju ingenting, säger lagets tränare Fredrik Karlsson.

LÄS MER:Boende upptäckte inbrott: ”Tittar ut och ser en skugga”

Truppen består av cirka 30 spelare och till träningarna kommer åtminstone 25 av dem. Förutom serieledning för A-laget har reservlaget redan vunnit sin serie, plus att ett damlag återigen startat upp med träningar och matcher.

– Jag har spelat i flera klubbar med skön klubbkänsla men i Hällesåker är det något extra, säger Benjamin Ivarsson.

Överraskad av positionsbytet

Uppvuxen på en gård mellan Hällesåker och Greggered är han åter i moderklubben efter tiotalet år i grannklubbarna Lindome Gif och Kållered SK samt Norvalla IF under tiden han studerade i Varberg. Och under klubbens nygamle tränare Fredrik Karlssons ledning har han tagit steget upp i banan från innermittfältet. Ett positionsbyte som överraskade.

Benjamin Ivarsson

Ålder: 28

Bor: I Åby, uppvuxen på en gård i Hällesåker.

Familj: Flickvän, fyra systrar samt mamma och pappa.

Yrke: Sjuksköterska på akuten på Sahlgrenska. ”Jag började jobba två månader innan pandemin så jag känner mig ganska van vid det nu”.

Klubbar: Hällesåker IF, Lindome Gif, Kållered SK och Norvalla IF.

Aktuell: Som skyttekung för serieledande Hällesåker IF i division 6 C med tolv mål på åtta matcher.

– Jag såg det nog som mer naturligt att ta steget ner till en backplats men så blev det inte.

Efter två träningsmatcher i vintras hade tränare Karlsson sett ett anfallsämne i Benjamin Ivarsson.

– Han har väldigt lätt för att komma till avslut och sätter allt utan att tänka. Sen är han en fruktansvärt hårt arbetande spelare som löper väldigt mycket, säger Fredrik Karlsson.

LÄS MER:Coronasmittan minskar i Mölndal – 21 fall färre

Tre från HIF i skytteligans topp

På åtta seriematcher har Benjamin nätat tolv gånger och leder seriens skytteliga. Delad fyra är lagkompisarna Adam Westin och Williamsson med sex mål vardera.

– Jag är verkligen ingen Messi som dribblar mig fram. Det är mina lagkompisar som ger mig bra passningar så att det bara är att lägga in bollen, säger Benjamin Ivarsson.

Hur har din målproduktion sett ut tidigare?

– Max ett mål per säsong. Jag har alltid varit innermitt där jag sprungit och krigat mycket. Jag har väl mer varit en bollvinnare.

Nyckelordet – gemenskap

Trots att han spelat i division 1 med Lindome och trean med Kållered så består kärleken till fotbollen för 28-åringen från Hällesåker även i division 6. Klubbgemenskapen är något av ett nyckelord.

– Vi är ett kompisgäng sen junioråldern som hittat tillbaka. Jag tror det är rätt unikt att så många kommer tillbaka och att vi samtidigt lockar spelare från Mölnlycke, Lindome och till och med Hisingen. Det säger rätt mycket om vår sammanhållning.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS