Jitex föll hårt mot Häckens stjärnspäckade trupp

Trots en tapper och målsnål första halvlek kunde Jitex till slut inte stå emot damallsvenska Häckens bombardemang.
– Det är en väldigt rolig match. Att spela mot ett av Sveriges bästa lag är alltid kul, säger den ändå positiva Jitex BK-spelaren Fanny Linderoth till C more under sändningen.

|

Några av landets allra bästa fotbollsspelare gästade under söndagen Åbyvallen, när BK Häcken FF – tvåa i Sveriges högsta serie för damer Damallsvenskan i fjol – mötte Jitex BK i Svenska cupen.

Höll emot

Förutom Lindomebon Elin Rubensson och Krokslättsbon Johanna Ryttling Kaneryd, båda landslagsmeriterade, bestod gästernas trupp bland annat av danska landslagsanfallaren Mille Gejl, tidigare Jitexspelaren Filippa Curmark, och backen Lotta Ökvist som har ett förflutet i Manchester United.

Trots detta respektingivande motstånd höll Jitex BK emot relativt väl under första halvlek.

Visserligen var det bara 14 minuter in i matchen som isländska Häckenmittfältaren Agla Maria Albertsdottir lyckades panga in 0–1 bakom Jitex målvakt Anna Larsson, men sedan bjöd Mölndalslaget från näst högsta divisionen upp till ordentlig fajt, och det dröjde ända till andra halvlek och matchminut 67 innan nästa mål kom – då av danska anfallaren Stine Larsen.

Sedan rann det iväg.

Mäta sig med de bästa

Larsen skulle även stå för 0–3-målet med en nickning fem minuter senare. Något hattrick för stjärnan blev det dock inte tal om. Mål nummer fyra avfyrades i stället från lagkompisen och landsmaninnan Luna Gevitz panna två minuter före avslutad fulltid, och i första övertidsminuten kom till sist det avrundande 0–5-målet från Häckens andra isländska, lagkaptenen Dilja Zomers.

I och med förlusten har Jitex inte längre någon möjlighet att ta sig vidare från gruppspelet i Svenska cupen.

– Det är en väldigt rolig match. Att spela mot ett av Sveriges bästa lag är alltid kul, att få mäta sig med de bästa, säger den ändå positiva Jitex BK-spelaren Fanny Linderoth till C more efteråt.