Robert Lipovac. Bilden är från ett annat tillfälle.
Robert Lipovac. Bilden är från ett annat tillfälle. Bild: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Lindome Gif rasade ur division 1 – trots kamp in i det sista

Två sena mål hjälpte inte hemmalaget. Tvååkers IF, för vilka lördagens batalj bara var en match i mängden, körde över Lindome Gif med 4–2. Nu väntar spel i division 2 för zebrorna.

|

Kanske var det passande att himlen öppnade sig mot slutet av andra halvlek när Lindome Gif tog emot Tvååker på Lindevi IP. För att hålla sig kvar i division 1 var seger ett måste för Lindome. Men trots två sena mål av Robert Lipovac – varav det andra kom efter 90 spelade minuter – föll hans Lindome Gif som regnet, ända ner i division 2.

Gamla kaptenen en av målskyttarna

En av dem som sänkte zebrorna var förra årets lagkapten Johan ”Lassa” Lassagård, som nu spelar med rivalerna. Inför matchen berättade han för Hallands Nyheter att han inte kände sig helt bekväm i situationen. Han skulle inte tokjubla vid vinst, anmärkte han bland annat.

– Jag var i samma sits med Lindome förra året, när vi klarade oss efter att ha vunnit fyra av de fem sista matcherna. Då bar jag kaptensbindeln, nu kan jag skjuta ner dem. Det känns konstigt, även om jag så klart kommer göra allt för att Tvååker ska vinna matchen, sade Lassagård.

Spännande in i det sista

Hans prognos var då en ryckig och underhållande matchbild – och han fick rätt. Tvååker må ha inlett starkt med två mål mot noll i första halvlek (varav det första av Lassagård redan efter tolv minuter), men i minut 75 pangade Lindomes krypskytt Robert Lipovac in 2–1-målet på straff och gjorde det svettigt igen för gästerna.

Så förblev det fram till 86:e minuten, när Tvååkers Marcus Jönsson gjorde 3–1, tätt följd av lagkamraten Mohammad Alsalkhadis 4–1-boll bara fyra minuter senare.

Då hjälpte Robert Lipovacs andra mål efter ordinarie matchtid inte det minsta.

Ska man tro Lindome Gifs ordförande Martin Jannesson är det dock inte hela världen att laget inte kunde hålla sig kvar i landets tredje högsta division.

– Det är tråkigt om vi åker ut men solen går ändå upp och Lindome Gif står kvar med alla sina ungdomar, sade han till Mölndals-Posten inför ödesmatchen.