Underläge med två mål – då vände Kållered och vann

Hemmalaget Göteborgs SIF hade greppet och ledde med 2–0 efter 41 minuters spel i matchen i division 4 Göteborg A dam i fotboll.

|
Göteborgs SIF dam förlorade mot Kållered SK

Men Kållered vände på matchen och vann till slut med 3–2 genom mål av Matilda Ahl, Ella Bottner och Jennie Svensson.

Jennie Svensson slog till efter 78 minuter och blev matchhjälte med sitt 3–2-mål.

Göteborgs SIF såg ut att ha matchen i sitt grepp men bortalaget Kållered lyckades med en mycket stark upphämtning. 0–2 vändes till 3–2 efter full tid.

Göteborgs SIF startade matchen bäst och tog ledningen. Linnea Almius gjorde målet, redan i 17:e minuten.

Göteborgs SIF gjorde också 2–0 i slutet av första halvleken, genom Matilda Tomasson. Med en halvtimme kvar att spela fick Matilda Ahl träff och reducerade åt Kållered.

I 64:e minuten slog Ella Bottner till, och kvitterade för Kållered.

Jennie Svensson gjorde det matchavgörande målet i 78:e minuten. Därmed hade Kållered vänt matchen.

Båda lagen har nu en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, Göteborgs SIF med 5–9 och Kållered med 7–15 i målskillnad.

Det här betyder att Göteborgs SIF är kvar på sjunde plats, och Kållered stannar på åttonde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Kållered är Virgo. Lagen möts tisdag 3 september 20.15 på Kållered Sportcenter.