Då startar nya busslinjen – ska köra till Gunnebo slott

Mölndals stad satsar på en direktbuss mellan Mölndals station och Gunnebo slott. Det kan ske när Flexlinjen tillfälligt görs om till sommarbuss.

ANNONS

Mölndals stad har genomfört en ny upphandling av Flexlinjen och som en nyhet för i år kommer det införas en sommarbuss. Direktbussen går mellan Mölndals station och Gunnebo slott var trettionde minut.

– Flexlinjen trafikerar mycket daglig verksamhet men på sommaren så behövs den inte på samma sätt. Då har vi sett till att den går som sommarbuss, säger Magnus Johansson, trafikchef i Mölndals stad.

Bekostas inom Flexlinjen

Kostnaden för bussen blir en del av budgeten för Flexlinjen, förklarar Magnus Johansson.

– Hela upphandlingen för flexlinjesystemet ligger på strax under fyra miljoner, säger han.

Bussen kommer att gå varje halvtimme, under dagtid och endast på vardagarna. Den stannar vid hållplatserna Mölndals stadsmuseum och Stensjökyrkan.

ANNONS

– Vi har haft liknande koncept vid sommarteatern. Där har det inte varit så jättefrekvent användning, men vi testar (sommarbussen) nu och ser hur det funkar. Jag hoppas på det här – att fler ska kunna slippa att ta bilen.

Hoppas stärka turistnäringen

Beslutet om sommarbussen är fattat av kommunens referensgrupp för kollektivtrafik (REKO) där politiker från kommunstyrelsen, tekniska nämnden samt tjänstepersoner från tekniska förvaltningen sitter.

– Vi är glada att kunna erbjuda denna sommarbuss, vilket säkert kommer att möjliggöra att fler tar sig upp till Gunnebo Slott och trädgårdar, som är väl värda ett besök och som är en viktig plats i destination Mölndal, säger Kristian Vramsten (M), kommunstyrelsens ordförande Mölndal i ett pressmeddelande.

Flexlinjen kommer att kunna bokas som tidigare och ordinarie kollektivtrafik går som vanligt. Skillnaden med sommarbussen är att den kommer stanna närmare slottet med mindre gångavstånd.

Bussen kommer däremot inte att vara sökbar i Västtrafiks söksystem men betalas till Västtrafik på samma sätt som andra biljetter.

Fakta: Sommarbussen

Trafikerar mellan den 27 juni till 19 augusti, vardagar mellan 09.30 och 16.45

Avgångar från Mölndals innerstad 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 16.00 och 16.30

Avgångar från Gunnebo slott och trädgårdar klockan 9.45, 10.15, 10.45, 11.15, 11.45, 13.15, 13.45, 14.15, 14.45, 16.15 och 16.45

LÄS MER:Gunnebo satsar på konserter – med Weeping Willows, Mikael Wiehe och Smith & Tell

LÄS MER:Beskedet: Kronprinsessan kommer inte till Gunnebo slott

LÄS MER:Killarna i Kållered har skapat sitt eget extrajobb – klipper gräs åt grannarna

ANNONS