Nya trenden syns i Mölndal: Fler köper bostäder på förhandsförsäljning

Den som ska köpa ny bostad i Mölndal kan behöva handla snabbt. Enligt nya trenden går nämligen fler bostäder på förhandsförsäljning.
– Pandemin har ökat efterfrågan och rört om i grytan, säger Janina Berggren, mäklare och franchisetagare hos Husman Hagberg.

ANNONS

I och med att fler människor har spenderat alltmer tid hemma de senaste åren har många börjat se sig om efter nya bostäder.

– Efterfrågan ökade under pandemin. Det har att göra med att folk jobbade hemifrån och det var många som ville bo större, säger Janina Berggren, mäklare och franchisetagare hos Husman Hagberg i Mölndal.

Enligt Janina Berggren letar fler personer bostäder i Mölndal än vad det finns objekt ute för försäljning.

– Jag skulle säga att efterfrågan är större än utbudet, säger hon.

Enligt Anders Lundgren, mäklare och franchisetagare hos Svensk Fastighetsförmedling i Mölndal, har utbudet på bostäder i Mölndal varit lägre än vanligt sedan en tid tillbaka.

ANNONS

– Nu är det i och för sig mitten på februari, och det brukar vara ett lägre utbud då. Men jag tycker att det under hela hösten har varit ett lägre utbud än normalt, säger han.

LÄS MER:Inflyttningen till de nya lägenheterna på Broslättsgatan har börjat: ”Känns jättebra”

En ny trend

Enligt mäklarna verkar det gå att skönja en ny trend på bostadsmarknaden.

– Det är väldigt mycket bostäder som går på förhand just nu. De hinner inte ut på den öppna marknaden, säger Janina Berggren.

Förhandsförsäljning innebär att folk köper bostäder innan det har varit någon ordinarie visning. Enligt Janina Berggren är detta något som man har kunnat se mer av under pandemin.

– Pandemin har ökat efterfrågan och rört om i grytan. Och det är vad som gjort att förhandsförsäljningarna ökar, säger hon.

LÄS MER:Jan M Lundahls arbete med Bruce Springsteen blir dokumentär

Anders Lundgren instämmer.

– Det vi ser nu är att många vill köpa på förhand. Mycket säljs innan det kommer ut på till exempel Hemnet, säger han och fortsätter:

– Många gånger när man köper på förhand betalar man ett högre pris, men många gånger slipper du budgivning, säger Anders Lundgren.

Ökat intresse för lägenheter

Ser man till vilka typer av bostäder folk köper i Mölndal berättar Janina Berggren att intresset för lägenheter än större än tidigare.

– Villor är fortfarande väldigt populära, men lägenheterna har kommit ikapp lite där, säger hon.

LÄS MER:Stallet comedy öppnar i Åby arena – ska locka humoreliten

Ser man till villamarknaden menar dock Anders Lundgren att det generellt sett inte byggs tillräckligt mycket för att möta efterfrågan, något Mölndals-Posten har rapporterat om tidigare.

– Problemet är att det byggs för lite villor. Det finns vissa bostadsområden som är på gång. Men det drar ut på tiden, berättar han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS