En sportbil och mc körde i över 200 kilometer i timmen genom Mölndal en sen kväll i augusti förra året. Nu åtalas en av förarna.
En sportbil och mc körde i över 200 kilometer i timmen genom Mölndal en sen kväll i augusti förra året. Nu åtalas en av förarna. Bild: Martin Björklund

Sportbil och mc körde i över 200 genom Mölndal – förare åtalas

När polisbilen närmade sig Lackarebäcksmotet höll den 210 kilometer i timmen. Sportbilen fick de stopp på medan mc:n svängde av upp på riksväg 40.

ANNONS

Lördag 21 augusti förra året. Klockan skulle strax slå 23 när en sportbil, som i den billigaste versionen kostar 1,4 miljoner kronor, och en motorcykel körde förbi en polispatrull i mycket hög hastighet.

”Precis innan vi passerar Åbromotet så passerar vi 190 kilometer i timmen på vår hastighetsmätare och jag väljer att för min och min kollegas säkerhet att släppa blicken på hastighetsmätaren. Jag håller full gas ända fram tills vi passerar Lackarebäcksmotet”, skriver polisen i sitt pm.

Avståndet ökade

80 kilometer i timmen är högsta tillåtna fart på sträckan. Trots den höga hastigheten minskade inte avståndet till sportbilen och mc:n. Det snarare ökade.

ANNONS

”När vi passerar Lackarebäcksmotet kör vi över 210 kilometer i timmen för då slänger jag ett öga på hastighetsmätaren. Inte en enda gång under mätsträckan släpper jag gasen utan vi accelererar under hela sträckan.”

Föraren nekar

I höjd med Kallebäcksmotet tätnade trafiken något och där kom polisbilen till slut i kapp fortkörarna. De lyckades få bilföraren att stanna medan mc-föraren svängde av E6 och körde vidare upp på riksväg 40 mot Delsjön och Mölnlycke.

Efter säkerhetsavdrag på tio procent fastställdes den uppmätta hastigheten till 171 kilometer i timmen. Sportbilsföraren nekar och säger i förhör att han höll 90. Polisen tog hand om hans körkort men mannen vägrade skriva under några papper.

Mannen som är i 40-årsåldern åtalas nu för hastighetsöverträdelse och riskerar 4 000 kronor i böter.

LÄS MER:Mannen döms – körde 147 på motorväg i slaskigt väglag

LÄS MER:Mölndalsbo körde ifrån polisen på motorvägen – nekar till brott

LÄS MER:Polisen körde i 150 kilometer i timmen – Lindomebon drog ifrån: ”Jag körde i 70”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS